Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΔΕΝΤΡΟ 5.000 ΕΤΩΝ


Λεωφόρος των γιγάντων, Καλιφόρνια
Εκεί είναι τα μεγαλύτερα δέντρα στον κόσμο: ο γιγαντιαίος redwoods της βόρειας Καλιφόρνιας. Όπως βλέπετε η τρυπά είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μπορεί να περνάει αμάξι. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν αρκετά ακόμα από τα οποία το παλαιότερο είναι τουλάχιστον 5.000 ετών!!!
Δεν υπάρχει κανένα ισχυρότερο σύμβολο της διαμάχης μεταξύ της προόδου και της φύσης. Και αυτό γιατί οι οικολόγοι θέλανε ν ανοίξουνε περάσματα μέσα από τα δέντρα ενώ η άλλη πλευρά ήθελε να περάσει ο δρόμος από εκεί με αποτέλεσμα την κοπή των δέντρων. Οι πρώτοι υποστηρικτές Redwood έφθασαν ένα βήμα μπροστά από τους μαχόμενους για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος, και άνοιξαν μέσω της βάσης των γιγάντων ένα πέρασμα ώστε να μπορούν να περνάνε τα αμάξια και με αυτό τον τρόπο γλίτωσαν την κοπή τους αλλά και ταυτόχρονα χρεώνουν τους τουρίστες για το προνόμιο της διαδρομής αυτης του ταξιδιού.
Οι σύγχρονοι οικολόγοι έχουν σιγουρευτεί ότι δεν θα υπάρξει κανένας κίνδυνος από την κίνηση αυτοκινήτων μέσω των δέντρων.

Όταν ο άνθρωπος αφήνει την φύση ελεύθερη αυτή μεγαλουργεί, χμμμ μήπως το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους;....Μήπως πρέπει να μας αφήσουν και εμάς ελεύθερους;....Μπααα είναι τέτοια η δομή του συστήματος που μόλις ''βγάλουμε ρίζες'' μας ''μεταφυτεύουν ''....
ΧΡΟΝΟΣ

5 σχόλια:

  1. Αν είμαστε τυχεροί.
    Τις περισσότερες φορές μάλλον μας τις κόβουν!!!
    Την καλησπέρα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρωτότυπο και χρήσιμο αυτό που έκαναν. Μπράβο τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. korifeo to teleuteo sou sxolio molis vgaloume rizes mas metafiteuoun ....i apla mas afinoun me sapies rizes ....i fisi einai texni kai texni tis ginete paradisos sta mati mas arki na min tin koutsourevoume....fili kai mia megali agkalia kalo vradaki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό θα πει ευρηματικότητα και θετικό πνεύμα!Αυτό δεν είναι δέντρο, είναι η δύναμη προσωποποιημένη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχαριστω ολους και καθ εναν ξεχωριστα για τα σχολια του.Ελπιζω στο μελλον να μπορεσω να σας δειξω περισσοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή